Rusia a transferat Transnistriei o nouă tranşă din „alocaţia lui Putin”

În conturile Băncii Republicane a Transnistriei (BRT) miercuri au fost transferate 522 milioane de ruble ruseşti (echivalentul a 8,6 milioane de dolari) pentru finanţarea suplimentelor la pensii, după cum a comunicat preşedintele republicii transnistrene autoproclamate, Evgheni Şevciuk. Resursele sunt prevăzute pentru achitarea suplimentelor pe parcursul primului semestru, însă din cauza deprecierii acestea vor fi mai mici decât în anul trecut.
După cum a relatat anterior „INFOTAG”, bătrânii din Transnistria primesc acest adaos, botezat de populaţie „alocaţia lui Putin”, din 2008. Aceasta este în valoare de circa 165 ruble locale (15 dolari) lunar. Anual, Rusia transfera pentru aceste adaosuri în regiune cu titlu de ajutor umanitar circa 1 milion de ruble.
La sfârşitul anului 2014, Rusia nu a transferat o nouă tranşă. Din acest motiv, autorităţile regiunii au anulat suplimentul. În plus, din cauza deficitului de resurse în buget au început să achite bătrânilor doar 70% din pensie, promiţând ca restul să se achite mai târziu. În Transnistria locuiesc peste 140 mii de pensionari, cifră mai mare decât a persoanelor angajate în câmpul muncii.

INFOTAG – 12 martie