Sindicaliştii de la ROMATSA care au declanşat proteste săptâmâna trecută îl acuză pe directorul general al regiei de o serie de încălcări ale legii

Sindicaliştii de la Regia Autonomă a Serviciilor de Trafic Aerian, ROMATSA, care au declanşat proteste săptâmâna trecută, îl acuză pe directorul general al regiei, Ion Aurel Stanciu, de o serie de încălcări ale legii, de refuzul de a purta un dialog şi de a intra în legalitate. Nemulţumirea cea mai mare este legată de noua organigramă care ar conţine un plus semnificativ de posturi de conducere – spune unul dintre liderii sindicali, Florin Diaconu.
Florin Diaconu: „Această încercare de organigramă nu poate fi tradusă decât prin încercarea de a se face lucruri cât mai bune pentru anumite personaje politice sau foşti colaboratori de-ai domnului director general. Dânsul, într-o lipsă de transparenţă totală, încălcând toate regulile dialogului, chiar şi ieri când am avut o încercare de restabilire a legalităţii ROMATSA impusă de domnul ministru după întâlnirea de luni, dânsul a refuzat după câteva ore de dialog orice reinstaurare a legalităţii în ROMATSA şi a părăsit sala”.

Reprezentantul conducerii ROMATSA consideră că sindicaliştii fac presiuni nejustificate. Zilele trecute el a subliniat că modificările nu afectează siguranţa zborului şi că noua organigramă nu prevede disponibilizări sau tăieri de salarii.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 martie)