Primarul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii anticorupţie

Primarul sectorului 5 al capitalei, Marian Vanghelie, a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii anticorupţie într-un dosar privind atribuirea de lucrări publice.

Potrivit unor resurse judiciare, procurorii anticorupţie îl suspectează pe Marian Vanghelie că ar fi perceput un comision de 20% din valoarea contractelor încheiate de primărie, din anul 2007 până în prezent, cu firmele controlate de un om de afaceri arestat preventiv în alt dosar. Aceleaşi surse, i-au precizat redactorului RRA, Mădălina Verman, că banii în sumă totală estimată de anchetatori la 90 de milioane de euro ar fi fost încasaţi de primar prin intermediul unor persoane apropiate şi al unor firme prin care se numără şi o societate administrată de partenera sa de viaţă, deputatul PSD,

Oana Niculescu Mizil, de asemenea cercetată în dosar. De altfel, aceasta a anunţat ieri după ce a fost audiată la DNA că demisionează din Camera Deputaţilor pentru a nu împiedica acţiunea justiţiei. Dacă aseară, după reţinere, Marian Vanghelie s-a mărginit să repete doar „e România denunţurilor”, avocatul său, Cristian Enea, a declarat că primarului i s-au adus la cunoştinţă trei acuzaţii, fără a preciza însă care sunt acestea.

Cristian Enea: În momentul în care ne-am prezentat ni s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, după care procurorul de caz a tras concluzia că s-ar impune reţinerea pentru 24 de ore. Nu s-a precizat dacă va face sau nu propunere, dar din practică, aţi observat şi dumneavoastră, că după o reţinere în mai toate cazurile se sesizează instanţa cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

Aşadar, potrivit legii, procurorii au dreptul să propună instanţei arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului sectorului 5 al capitalei, decizia urmând să fie luată de un judecător de drepturi şi libertăţi civile.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 martie