Principalele formaţiuni parlamentare vor să facă modificări la statutele partidelor pentru a se distanţa de membrii cercetaţi penal

Principalele formaţiuni parlamentare vor să facă modificări la statutele partidelor pentru a se distanţa în viitor de membrii cercetaţi penal. Discuţiile sunt programate pentru săptămâna viitoare, iar decizia PNL şi a PSD vine pe fundalul cazurilor recente de politicieni care au probleme cu justiţia.

Social-democraţii vor ca, la reuniunea Consiliului Naţional al PSD, din 20 şi 21 martie, să adopte mai multe măsuri, pentru a-i sancţiona pe cei care au probleme cu legea. Liderul formaţiunii, premierul Victor Ponta, a declarat că va propune sancţiuni politice pentru membrii de partid care se află în faze de cercetare penală pentru fapte de corupţie. Şi PNL doreşte să reglementeze prin noul statut ca toţi liberalii care sunt trimişi în judecată să fie suspendaţi din funcţiile pe care le ocupă sau să fie excluşi din partid. Discuţiile pe această temă vor avea loc şedinţa PNL de săptămâna viitoare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 martie