Tort Nadia

DSCI2182
Tort Nadia

Se pare că torturile de ciocolată sau cacao au cel mai mare succes. În plus, tortul acesta nu are pic de făină în compoziție, este ușor, cremos și foarte gustos.
Pentru cremă și blat avem nevoie de:

400 grame unt
400 grame zahăr
9 ouă
100 g cacao
2-3 linguri pesmet fin

Cele 400 de grame de zahăr și cacaoa, plus jumătate de pahar de apă, se amestecă pe foc până se obține o compoziție îngroșată, care începe să fiarbă. Se stinge focul, se adaugă untul, care se bate cu telul până se topește, apoi se adaugă cele 9 gălbenușuri. Se lasă la răcit.
Jumătate din compoziție (sau chiar puțin mai mult de jumătate) se dă deoparte la frigider – aceasta va fi crema tortului.

În cealaltă jumătate de compoziție se adaugă 2 linguri de zahăr și 2 sau 3 linguri de pesmet fin, plus cele 9 albușuri bătute spumă. Acesta este blatul, care se dă la cuptor, într-o formă bine unsă sau tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mic, din cauza albușului in cantitate mare.

Când este gata, blatul se taie pe lung în trei, se însiropează cu ness sau cafea și se unge cu crema din frigider. La final îl putem decora cu ciocolată rasă și fulgi de migdale.

Poftă bună!
Daniela Sîrbu