Negocierile dintre conducerea Complexului Energetic Oltenia şi sindicate privind contractul colectiv de muncă pe anul 2015 au fost reluate

Administraţia Complexului Energetic Oltenia şi sindicatele reiau astăzi negocierile pentru noul contract colectiv de muncă. Conducerea companiei propune reducerea salariilor cu 2,7%, eliminarea primei de vacanţă şi reducerea primelor ocazionale.

Negocierile dintre conducerea Complexului Energetic Oltenia şi sindicate privind contractul colectiv de muncă pe anul 2015 au fost oprite după ce adminitraţia a prezentat un plan de reducere a cheltuieililor şi de diminuarea unor drepturi. În acelaşi timp bugetul companiei prevede o creştere a productivităţii în acest an cu 14%. Ca urmare a acestor propuneri, liderii de sindicat au organizat patru mitinguri de amploare, la care au participat mii de mineri şi energeticieni. Reprezentanţii Federaţiei Naţionale Mine Energie şi cei ai Federaţiei Univers doresc acelaşi drepturi ca cele din anul trecut, dar sunt totuşi deschişi la negocieri. Administraţia companiei a făcut deja un plan de restructurare pentru acest an, dar în acelaşi timp doreşte semnarea contractului colectiv de muncă până la sfârşitul lunii.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 martie)