Prim-ministrul Luxemburgului va efectua prima vizită în Republica Moldova

Prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, va efectua prima vizită în Republica Moldova de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două state, în iunie 1992. Invitaţia  i-a fost lansată de către prim-ministrul Chiril Gaburici, transmite IPN.
Serviciul de presă al executivului de la Chişinău informează că cei doi premieri au remarcat, în cadrul unei întrevederi pe care au avut-o, intensificarea dialogului politic bilateral şi dinamizarea contactelor la nivel înalt.
„Suntem interesaţi în preluarea celor mai bune experienţe şi practici în domenii în care Luxemburgul are tradiţional o expertiză mai avansată –  afaceri interne, justiţie, drepturile omului, sistemul penitenciar”, a declarat Chiril Gaburici.
La rândul său, Xavier Bettel a confirmat disponibilitatea Guvernului Luxemburgului de a acorda expertiză şi asistenţa necesară în vederea ajustării reglementărilor din sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova la standardele europene, precum şi continuarea proiectelor în acest domeniu prin intermediul Agenţiei luxemburgheze de Transfer al Tehnologiilor Financiare.
Până în prezent, Republica Moldova şi Luxemburg au semnat trei acorduri de cooperare în domeniul evitării dublei impuneri şi prevenirii evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital.
INFO-PRIM NEO (Republica Moldova), 18 martie 2015