Site-ul oficial al Catedralei Sf. Iosif, lansat azi de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București

Joi, 19 martie 2015, când Biserica Catolică îl sărbătorește pe Sfântul Iosif, soțul Preasfintei Fecioare Maria și patronul Bisericii Universale, Arhiepiscopia Romano-Catolică de București (ARCB) lansează site-ul oficial al Catedralei Sf. Iosif,

www.catedralasfantuliosif.ro

Site-ul se adresează atât celor care cunosc și prețuiesc deja Catedrala Sf. Iosif, cât și celor care nu i-au trecut niciodată pragul. Configurat în șapte secțiuni principale – catedrala, istorie, monument, muzică, parohie, salvați catedrala, presă – site-ul prezintă Catedrala Sf. Iosif atât ca biserică mamă a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, cât și ca monument înscris în patrimoniul național și european, aducând în spațiul virtual memoria spirituala, istorică, artistică și culturală a Catedralei.

Totodată, site-ul este și un punct de informare asupra evenimentelor găzduite recent de Catedrală sau care vor avea loc în locașul de cult în perioada următoare. Pentru a facilita accesul la informații, site-ul, dezvoltat de Centrul de comunicații sociale Angelus Communicationis al ARCB, are un design responsive, putând fi utilizat cu ușurință pe orice dispozitiv conectat la internet.

„Site-ul CatedralaSfantulIosif.ro este ceva unic în mediul virtual românesc. Catedrala romano-catolică din București marchează astfel o premieră în mediul online, cu acest spațiu virtual care îi pune în valoare toată frumusețea și complexitatea, atât din punct de vedere religios cât și istoric, arhitectural, artistic și cultural”, a spus Pr. Francisc Doboș, purtător de cuvânt al ARCB.

Catedrala Sf. Iosif a fost construită între anii 1873-1884 după planurile arhitectului vienez Friedrich von Schmidt. De-a lungul istoriei locașului de cult, sute de mii de oameni i-au trecut pragul pentru a fi botezaţi, cununaţi, pentru a asculta cuvântul lui Dumnezeu sau un cuvânt de învăţătură ori de mângâiere, pentru a se ruga sau pentru a se înălţa sufleteşte ascultând un concert de muzică sacră. Totodată, Catedrala a fost gazda a numeroase evenimente religioase și culturale care au marcat istoria.

Biroul de presă

Persoană de contact
Pr. Francisc Doboş
Purtător de cuvânt
tel. 0755 065 069
——————-

Biroul de presă

Arhiepiscopia Romano-Catolică București

Str. G-ral Berthelot 19, București

tel. 021.201.54.11, 021.201.54.00

email: birouldepresa@arcb.ro