Spania a condamnat atentatul terorist din Tunisia

Şi autorităţile spaniole au denunţat atacul sângeros, în care doi concetăţeni ai lor au căzut victime. De la Madrid, relatează Annamaria Damian.

Reporter: Cei doi spanioli făceau parte din grupul de turişti care ajunseseră ieri, în capitala Tunisiei, cu două vase de croazieră; se aflau în zona Muzeului Bardo, când teroriştii au început să tragă. Printre supravieţuitori, se află primarul unei localităţi din provincia Taragona, care a mărturisit că a reuşit să se salveze ascunzându-se după o coloană. Soţia sa, Catarina Ortiz, a relatat pentru Radioteleviziunea spaniolă momentele prin care a trecut.

Catarina Ortiz: Am fugit toţi în muzeu. M-am întors puţin, pentru că un tânăr a căzut şi am încercat să-l ridic, dar era rănit. La câţiva paşi, un altul căzuse; şi acela rănit. Nu am putut să-l ajut. Am continuat să fug.

Reporter: Guvernul spaniol a condamnat atentatul din Tunis, iar Ministerul de Interne a trimis mai mulţi experţi în lupta antiteroristă, pentru a culege informaţii din teren şi a colabora cu autorităţile tunisiene, în cercetările demarate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 martie