AMBASADA SUA PREMIAZĂ CÂȘTIGĂTORII CONCURSULUI DE ESEURI LANSAT DE ZIUA DREPTURILOR OMULUI

Ambasada SUA invită jurnaliştii interesați să participe la ceremonia de premiere a concursului de eseuri destinat liceenilor „Promisiunea tehnologiei: crearea unor medii înconjurătoare accesibile și satisfăcătoare! ”

DATA: Marti, 24 martie 2015

ORA:10:00 – 12:30

LOCUL: Ambasada SUA 

Jane Thompson, soția Însărcinatului cu Afaceri al SUA ad-interim, Dean Thompson, Daniela Stănculescu, şefa Departamentului pentru cultură, învățământ și turism din cadrul Primăriei Municipiului București, Giovana Soare, director de comunicare și resurse umane din cadrul companiei Apa Nova, Emilia Ispas, director de programe la Fundația Special Olympics România, și Erika Garnier, coordonator de programe la Fundația Motivation România vor rosti alocuțiuni. Cei 19 finaliști ai concursului vor fi menționați individual. Se vor acorda premii pentru primele patru locuri, iar elevii câștigători își vor citi eseurile în fața audienței.

Acest concurs a fost lansat pe 2 decembrie 2014, pentru a marca Ziua Drepturilor Omului și Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități . S-au primit 114 eseuri de la 31 de licee și colegii din București. Eseurile au fost evaluate din punct de vedere al stilului și conținutului de către un juriu alcătuit din americani afiliați Ambasadei SUA la București.

Pentru asigurarea accesului la eveniment, vă rugăm să confirmaţi prezenţa până luni, 23 martie, ora 12:00, la adresele porojana@state.gov şi horvathr@state.gov. Accesul ziariștilor se va face începând cu ora 9:15. Vă rugăm să aveți pregătite legitimațiile de presă și cărțile de identitate.