Acţiuni de ecologizare pe malul Mureşului

Începând de astăzi şi până în week-end în judeţul Arad are loc „Săptămâna Pământului”. Astfel, pe malul Mureşului vor fi acţiuni zilnice de ecologizare. Relatează corespondentul RRA, Ioan Suciu.

Reporter: Acţiunile vor avea loc, începând de astăzi, în mai multe locaţii din municipiul şi judeţul Arad. Cele mai importante evenimente din cadrul „Săptămânii Pământului în Arad” vor fi acţiunile zilnice de ecologizare a falezei râului Mureş, dar şi drumurile spre Şofronel, Nădlac, Sâmbăteni, Pâncota şi în Parcul Natural Lunca Mureşului. „Săptămâna Pământului în Arad” este un proiect demarat în 2011 şi a venit ca o necesitate de conştientizare a problemelor de mediu. Arădenii sunt încurajaţi astfel să contribuie la îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător.

Finalul campaniei va avea loc sâmbătă, când, după turul ciclistic urban, arădenii sunt aşteptaţi în faţa primăriei pentru a celebra „Ora Pământului”. Succesul campaniei din acest an depinde totuşi de numărul arădenilor care vor participa la aceste acţiuni deschise tuturor celor harnici, care doresc un mediu urban curat şi sănătos.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 martie