Beneficiile polenului crud monoflor

Polenul, folosit încă din Antichitate ca medicament şi ca factor de întinerire, este o componentă importantă a apiterapiei. Un tonic excelent, energizant şi antianemic, vitaminizant şi mineralizant, polenul crud combate stările de oboseală, înlăturând surmenajul fizic şi cel intelectual. Într-o lume asaltată de stres şi poluare, în care alimentaţia este de cele mai multe ori inadecvată, polenul este remediul natural de care avem nevoie pentru o viaţă cât mai sănătoasă. Polenul crud este un aliment „viu”, care, faţă de polenul uscat, conţine lactofermenţi ce ajută la regenerarea florei intestinale, enzime, bacterii benefice şi antioxidanţi. Acesta contribuie la buna funcţionare a inimii, calmează ameţelile, palpitaţiile şi angina pectorală, reglează colesterolul, fortifică reţeaua capilară şi este eficient în flebite şi împotriva varicelor. Ajută la ameliorarea afecţiunilor oculare şi a diferitelor afecţiuni ale ficatului, fiind recomandat şi în cazul diverselor afecţiuni ale aparatului respirator.

Polenul crud se păstrează la congelator, dar nu îngheaţă, datorită conţinutului scăzut de apă de aproximativ 8-10%, ceea ce permite consumarea imediată după ce a fost scos din congelator. Polenul crud de salcie, care este destul de rar şi destul de greu de obţinut, mai este numit şi „perla polenurilor”. Protejează conjunctiva şi corneea, prevenind cataracta sau degenerescenţa maculară legată de vârstă. Fiind foarte bogat în acid folic, vitamina B9, creşte fertilitatea şi asigură protecţia embrionului în timpul sarcinii. Polenul crud de trandafir sălbatic – excelent tonifiant, fortifiant, energizant şi antianemic, este indicat pentru combaterea oboselii cronice. Ajută la reglarea tranzitului intestinal şi la prevenirea inflamaţiilor colonului. Polenul crud de păducel reduce depunerile de grăsime de pe pereţii arterelor sau din alte ţesuturi, ajutând astfel la scăderea nivelului de colesterol. Contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi este un bun aliat în curele de slăbire. Polenul crud de castan dulce este un excelent antioxidant, previne demineralizarea şi asigură echilibrul sistemului nervos, fiind recomandat în stări de anxietate sau depresie uşoară. Polenul crud de prun are acţiune benefică asupra stomacului, bilei, ficatului şi normalizează apetitul alimentar. Încetineşte procesele de îmbătrânire, creşte capacitatea de concentrare, îmbunătăţeşte memoria şi întreţine frumuseţea tenului.

Polenul crud de măr ajută organismul să se apere de infecţiile microbiene. Conţinutul ridicat de polifenoli îi conferă o mare putere antioxidantă. Este o veritabilă sursă de energie pentru organism şi contribuie la întărirea şi protecţia miocardului. Polenul crud de iarbă neagră stimulează buna funcţionare a rinichilor, asigurând astfel detoxifierea organismului. Îmbunătăţeşte capacitatea de memorare, previne pierderile osoase, are acţiune benefică asupra tiroidei şi ajută la tratarea hemoroizilor şi a varicelor.

Polenul crud poliflor contribuie la regenerarea florei intestinale, datorită conţinutului ridicat de vitamine B, proteine şi minerale, suplineşte carenţele alimentare. Reduce oboseala cronică, redă optimismul şi vitalitatea, fiind indicat în special persoanelor supuse la stres sau care se află în convalescenţă.

www.zaman.ro – 22 martie