Cuba, noua dragoste a lui Adrian Raspopa

CUBA_1Havana, rom și salsa, sunt trei dintre lucrurile care te duc cu gândul imediat la Cuba. După o excursie pe care a plănuit-o ceva timp în celebra insulă din Antile, Adrian Raspopa s-a îndrăgostit de aerul boem al anilor `50 de care s-a bucurat din plin, iar sentimentele puternice care-l leagă de Cuba l-au determinat să se implice într-un nou proiect, alături de partenerul sau Cubavacanta.ro

„Cred că îmi doream să ajung în Cuba de cel puțin zece ani. Am ascultat toate sfaturile și am mers într-o iarnă, acesta fiind cel mai bun moment pentru a merge în Cuba, între decembrie și aprilie, înainte de lunile fierbinți și lipicioase de vară. Mi-au rămas puternic impregnat în minte parfumul anilor `50, mașinile americane mai vechi pe care le întâlnești pe stradă dar și atitudinea prietenoasă a oamenilor din această țară. Am reușit să descopăr Cuba și în afara celebrelor resorturi și am întâlnit oameni extraordinari de demni, care deși erau profesori de matematică sau doctori, al doilea job îl reprezenta cel de ospătar.

Cuba este o țară extrem de sigură, lucru care-i surprinde pe toți cei cărora le povestesc experiența mea și din cauza acestei imagini, ușor greșită, am decis să mă implic într-un nou proiect, care va îmbina pasiunea mea cea mai mare, raliurile, cu programele turistice originale și atractive pe care compania lui Harvis Cuni Padron, Cubavacanta.ro, le poate pune la dispozitie” a spus Adrian Raspopa, campion național la raliuri al clasamentului 2 Roți Motrice.

Partenerul lui Adrian Raspopa în noul proiect este Harvis Cuni Padron, cunoscut publicului din România pentru activitatea să de membru al orchestrei Horia Brenciu. Născut în Havana, Cuba, este numit de colegi, „Pata de culoare a orchestrei”. Inepuizabil, cu un zâmbet larg și luminos, Harvis a absolvit „Instituto Superior de Artes” din Havana, secția trompetă. Este un bun vocalist și deasemenea un bun entertainer. Vorbește limba română aproape perfect, iar momentele în care interpretează melodii populare românești sau citește poezii în limba română, fac deliciul publicului, dar și a colegilor de orchestră.

Cubavacanta  este un proiect creat exclusiv pentru România cu un scop simplu, cel de a oferi turiștilor români o destinație unică, sigură și fascinantă. Peculiaritatea acestui proiect este sprijinul unui cunoscător al tradițiilor, obiceiurilor și a multor locuri de interes turistic ale insulei, care te va ajuta să planifici vacanța exact cum îți dorești. Călătoria va începe de la prima întâlnire, cu ceva timp înainte de a ajunge pe insulă. Vei primi sfaturi, vom discuta despre cultura și stilul de viață al cubanezilor și vom începe împreună pregătirea pentru vacanța ta de vis. Website-ul nostru www.cubavacanta.ro va fi disponibil în curând. Va fi mai mult decât un website, va fi „fereastra” care se va deschide cu un click și te va trimite către o altă lume, o lume cu miros de trabuc și rom, unde razele de soare se multiplică în zâmbetele oamenilor și muzica se naște din fiecare colțișor al insulei.

O altă coordonată a acestui proiect inedit o reprezintă parteneriatul stabilit de Adrian Raspopa și Cuba Vision International, postul național de televiziune din această țară, care va prelua în cadrul programelor sale știri și materiale video despre campionatul național de raliuri din România pe durata sezonului 2015.

Cu ocazia primei etape din cadrul Campionatului Național de Raliuri, Tess Rally Brașov, programată în perioada 27-28 martie, fanii raliurilor din România vor avea ocazia să-l cunoască pe Harvis și o mică parte din Cuba, Adrian Raspopa și echipa pregătind o surpriză spectatorilor care vor ajunge în parcul de service.

Echipajul Adrian Raspopa/Cătălin Grigoriu va fi susținut în sezonul 2015 al Campionatului Național de Raliuri de partenerii prinicipali Pambac, Comfert,  Wurth România și Dedeman cât și de partenerii tehnici Omniasig, Simba,  Mere de Itesti și GoPro prin xtremvideo.ro