INGINERII DE MÂINE: PATRU ELEVI DIN BUCUREȘTI, CAMPIONI MONDIALI LA CONCURSUL DE PROIECTARE AUTO SUSȚINUT DE HONEYWELL

Elevii de gimnaziu de la Școala nr. 174 „Constantin Brâncuși” au obținut primul loc la competiția mondială de proiectare auto, bazată pe programa de matematică și științe , în cadrul concursului anual Honeywell pentru mașini de jucărie.

Elevii romani au concurat alaturi de echipe mari din SUA, Elveția, Mexic, China și Franța.

La competiția anuală susținută de Honeywell au participat peste 350 de elevi, din orașele în care Honeywell este prezent. Angajații Honeywell și profesori locali au fost voluntari în proiect, îndrumându-i pe elevi timp de două luni. Programa de concurs a cuprins noțiuni de matematică, științe, tehnologie, științe sociale și lingvistice, iar elevii au fost instruiți atât pentru a proiecta mașini de jucărie electrice acționate prin roți dințate, care trebuie să satisfacă anumite criterii specifice, cât și pentru a cerceta, concepe și realiza activitățile de marketing din jurul acestora.

Echipa câștigătoare de la Școala nr. 174 „Constantin Brâncuși” care a conceput proiectul CSIRobotics a fost compusă din elevii: Alexandru Tudor Sima, manager de proiect, Rareș Ștefan Roșu, proiectare și manager tehnic, Mara Corina Gabriela Iordache, manager de design și Mihai Silviu Chelariu, manager de marketing.

Echipa CSIRobotics a câștigat mai întâi faza pe școală a competiției, iar ulterior au intrat în competiția internațională, alături de echipele câștigătoare din Statele Unite, Elveția, Mexic, China și Franța.