La Teatrul Odeon se va desfăşura cea de-a 15-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural

Aseară a fost premiată muzica, în această seară este sărbătorită cultura. La Teatrul Odeon, de la ora 19:00, are loc Gala Premiilor Radio România Cultural. Este cea de-a 15-a ediţie şi vor fi acordate premii la nouă secţiuni, pe cei care anul trecut au performat în diferitele domenii ale culturii: teatru, film, arte plastice, proza şi poezie, dar şi educaţie şi ştiinţă. Va fi o seară specială pentru actorul Mircea Albulescu, el va primi Premiul de Excelenţă.

Mircea Albulescu: Încă nu-l merit, adică mai sper că aş putea să le mai ofer încă un surâs, încă un zâmbet, încă o lacrimă, încă nu-l merit. Cine spune că-l merită, şi-a încheiat… Dumnezeule, îmi pare rău pentru dânsul. După părerea mea este adevăratul motor al devenirii, indiferent că eşti actor, că eşti scriitor, că eşti mecanic, că eşti cioplitor, că eşti agricultor, orice, sper că pot să ofer mai mult, mai adevărat, mai întru bucuria celor care vin să culeagă truda ta. Dacă ar fi numai faptul că iubesc atât de mult această îndeletnicire încât niciodată nu mi s-a părea că a fost destul ce i-am oferit şi destul ce mi-a oferit ea mie.

Realizator: Alte două premii speciale vor fi acordate pe lângă cel de excelenţă. Premiul Lux Mundi îi revine coregrafului Gigi Căciuleanu, iar Premiul special ”In memoriam Iosif Sava” va fi acordat Universităţii Naţionale de Muzică din Capitală, la împlinirea anul trecut a 150 de ani de la înfiinţarea conservatorului bucureştean. Gala de deseară va fi transmisă în direct la Radio România Cultural şi pe www.radioromaniacultural.ro şi retransmisă de TVR 2.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 martie