Virtuțile – desen și obiect Portret / Atelier Ovidiu Simionescu 25 martie – 19 aprilie 2015, Sala Irina Nicolau, Muzeul Național al Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită la expoziția Virtuțile – desen și obiect a artistului Ovidiu Simionescu, în cadrul seriei Portret / Atelier, la Sala Irina Nicolau

 Vernisaj: 25 martie 2015, orele 18

 Expoziția va fi deschisă în perioada 25 martie – 19 aprilie 2015, de marți până duminică, orele 10 – 18, intrarea este liberă.

Întâlnirea cu Ovidiu Simionescu obligă la un dialog al tăcerii conținute în forța obiectului, desenului, sculpturii, pe care le face cu discreția și modestia unui inițiat adevărat.

Este o plimbare tăcută prin lumea simbolurilor, transformate în semne personale, recăpătând identitatea începuturilor, o stare poetică dublată de o bună cunoaștere, aceea în adâncimea lucrurilor, stărilor.

 Dacă putem vorbi de un corp viu al obiectelor, acesta este și cel al crucilor lui Ovidiu Simionescu. Ele pulsează, irump cu o putere discretă dezvăluind în același timp tensiunea luminoasă a semnului. Obiectul devenit însemn îți revelează un adevăr simplu: transformă materia în prezență și leagă omul de imaginea și trăirea hristică.

Crucile sunt transfigurate și amprentate, precum primul semn al lumii creștine – vehicul pentru mântuire –, pline de o iradiere care umple și păstrează sensul credinței. Indiferent de mărime, prin semne discret incizate sau reliefate, ele trimit într-o manieră esențializată la trupul lui Hristos.

 Atelier de creativitate pentru copii: joi, 9 aprilie 2015, orele 10.00-11.30, Atelier de desenat după modelele crucilor, cu Ruxandra Grigorescu.