Echipele de intervenţie revin la locul catastrofei aeriene din sudul Franţei

Echipele de intervenţie revin în această dimineaţă la locul catastrofei aeriene din sudul Franţei. Un avion Airbus cu 150 de persoane la bord s-a prăbuşit ieri într-o zonă greu accesibilă din Alpi.

Primele cercetări au descoperit că aparatul s-a zdrobit de o coastă a muntelui, iar singurele bucăţi mai mari sunt o parte a trenului de aterizare şi o bucată de fuselaj cu şase ferestre. În echipele de căutare sunt medici legişti şi antropologi, care vor încerca să identifice victimele cu ajutorul prelevărilor de ADN.

A fost găsită una din cutiile negre, cu înregistrările din cabină, iar anchetatorii o caută azi şi pe cea cu datele de zbor. Avionul, aparţinând diviziei low-cost a companiei Lufthansa, decolase de la Barcelona cu destinaţia Dusseldorf, iar la un minut după atingerea înălţimii de coazieră a început să coboare inexplicabil până în momentul prăbuşirii.

Anchetatorii nu exclud nicio variantă în privinţa cauzelor catastrofei, dar specialişti americani spun că nu sunt indicii ale unei acţiuni teroriste.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI