22 de spectacole în Festivalul “Hänsel și Gretel” la Opera Comică pentru Copii

În perioada 3-10 aprilie 2015, la Opera Comică pentru Copii, se desfășoară prima ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, eveniment ce programează nu mai puţin de 22 de spectacole. Cu o diversitate de genuri, care cuprinde opera, musicalul, baletul, concertele lecţie şi teatrul, seria manifestărilor se adresează tinerei generaţii şi se desfăşoară în cadrul programului naţional “Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

 Invitații acestei ediții sunt Opera Română din Craiova, Teatrul de Stat din Constanța, Teatrul “Ion Creangă” din București, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, Școala de Balet Educa și Smart Art Association, care vor prezenta câte un spectacol-eveniment în fața publicului reunit în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

Tot în cadrul festivalului, în Salonul Alb, vor avea loc concerte-lecție, susținute de maeștri ai scenei românești și internaționale, care vor oferi publicului demonstrații de măiestrie: Ion Ivan Roncea harpă, Miltiade Nenoiu fagot, Marin Cazacu violoncel, Ionuț Bogdan Ștefănescu flaut, Bogdan Mihăilescu chitară și Raluca Oprea soprană.

Programul Festivalului “Hänsel și Gretel” poate fi consultat pe site-ul instituției organizatoare, www.operacomica.ro, iar biletele au fost deja puse în vânzare prin rețeaua bilete.ro. Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte trei noi producții: “Flautul fermecat”, de W.A. Mozart (operă, premiera pe 24 aprilie), “Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 5 iunie) şi “Münchhausen”, de Dan Dediu (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”).