Cunoscutul realizator de radio, Paul Grigoriu, a murit

Cunoscutul realizator de radio, Paul Grigoriu, a murit în această seară. S-a născut la 6 martie 1945, la Băcu. Era absolvent de franceză şi foarte mulţi ani înainte de Revoluţie, i-a petrecut la Servciul francez al Radio România Internaţional. A fost una din vocile „Radio Vacanţa”, iar după Decembrie 1989, a fost unul dintre realizatorii „Matinalului”, aici, la Radio România Actualităţi, şi mai apoi al „Sfertului Academic”. A primit, de la doi preşedinţi ai României Ordinul Meritul Cultural şi mai apoi, Ordinul Serviciului Credincios. În 2009, la un an după ce a decis să se pensioneze, într-o emisiune aici, la Radio România Actualităţi, „domnul Radio”, aşa cum i se spunea lui Paul Grigoriu, mărturisea:
Paul Grigoriu: Am aflat cu stupoare, după ce a citit un prieten de-al meu ce scrie pe Ordinul acela, că aş putea fi îngropat cu salve de puşcă şi ca am dreptul la nu ştiu ce, la onoruri, la nu ştiu ce. La groapă nu trebuie onoruri. La groapă trebuie bocete.
Realizator: Paul Grigoriu, într-o înregistrare din 2009, aici la Radio România Actualităţi. Ultima dată l-aţi putut asculta duminică seară, la Arena Naţională. Dumnezeu să îl odihnească!

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 aprilie