Parlamentarii şi-au modificat statutul, astfel încât ridicarea imunităţii va fi votată cu majoritatea simplă a celor prezenţi

Parlamentul a modificat, astăzi, articolul din Statutul senatorilor şi deputaţilor referitor la numărul de voturi necesar pentru ridicarea imunităţii unui membru al legislativului şi, astfel, de acum încolo, deciziile de acest tip vor fi luate cu majoritatea simplă a parlamentarilor prezenţi.

Hotărârile privind aprobarea cererilor DNA de reţinere şi arestare preventivă a parlamentarilor se vor aproba de acum înainte cu votul secret al majorităţii membrilor prezenţi în fiecare Cameră – au decis, în urmă cu aproximativ o oră, parlamentarii. Cu 292 voturi ‘pentru’ şi doar un vot „împotrivă”, senatorii şi deputaţii, atât de la putere, cât şi din opoziţie au pus în acord Statutul parlamentarilor cu prevederile din Constituţie. PNL, prin vocea deputatului Mircea Toader, a precizat că prin această modificare la statut Parlamentul nu mai este o pavăză pentru nimeni. Şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, arăta că, prin modificarea adoptată astăzi, membrii parlamentului sunt egali cu cetăţenii în faţa legii.

Imediat după plenul reunit al Parlamentului, la Camera Deputaţilor a început dezbaterea moţiunii simple a PNL care acuză Guvernul că nu acordă atenţia necesară sectorului minier. Liberalii cer premierului Victor Ponta şi ministrului economiei, Andrei Gerea, să oprească ceea ce ei numesc jaful de la Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 aprilie