Comisia Europeană este îngrijorată de intenţiile Guvernului român privind modificarea legislaţiei fiscale

Comisia Europeană este îngrijorată de intenţiile Guvernului român privind modificarea legislaţiei fiscale. Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisar european pentru moneda euro şi dialog social, a exprimat astăzi la Bucureşti poziţia Executivului de la Bruxelles.

Valdis Dombrovskis: I-am prezentat premierului o serie de îngrijorări legate de intenţia guvernului de a modifica Codul Fiscal şi de a reduce substanţial taxa pe valoarea adăugată, ceea ce în opinia comisiei va avea un efect fiscal substanţial negativ şi nu e în concordanţă cu recomandarea generală a comisiei în ceea ce priveşte politica de taxe. Noi recomandăm să se meargă pe uşurarea poverii fiscale asupra muncii şi în special a muncii slab plătite şi nu asupra unor taxe cu impact direct în creşterea economică şi consum.

Realizator: Comisarul european Valdis Dombrovskis crede că România trebuie să continue reformele structurale începute. El a apreciat că măsurile de stabilizare economică adoptate în ultimii ani sunt bune şi a discutat azi cu premierul Victor Ponta despre evoluţia României şi aderarea la zona euro. Cei doi au participat la lansarea programului european ‘Garanţia pentru Tineret’, prin care 400 de mii de tineri români vor fi sprijiniţi, cu bani comunitari, în următorii 4 ani să-şi găsească locuri de muncă plătite decent, transmite reporterul Petruţa Obrejan.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 aprilie