Concurs destinat tinerilor jurnalişti sau studenţi la jurnalism ori ştiinţele comunicării (între 18-26 ani – în cazuri excepţionale până la 28 ani), termen limită 30 aprilie 2015

Albert-Londres« Notre métier n’est pas de faire plaisir, non plus que de faire du tort,  il est de porter la plume dans la plaie »
Albert Londres, Grand Reporter, 1884-1932

Asociația «Sur les pas d’ Albert Londres»  propune tinerilor francezi și europeni, studenți în domeniul jurnalismului sau comunicării un concurs de participare la un proiect itinerant de 20 de zile (1 – 20 august 2015), în Balcani, al cărui scop este de a realiza reportaje scrise, foto, web sau video. Tematica acestui an este „Primul Război Mondial 1914-1918 pe frontul de est”.

Conduși de profesioniști în domeniul jurnalismului, tinerii participanți vor realiza o serie de reportaje pornind de la scrierile marelui reporter Albert Londres despre Primul Război Mondial.

Obiectivul este de a permite tinerilor din Franța și Europa să se formeze în domeniul reportajului de teren, să lucreze alături de profesioniști care le supraveghează munca, și să trăiască experiența schimbului intercultural.

Sunt trei categorii principale:

VIDEO/WEB

PRESĂ SCRISĂ

FOTOGRAFII

Vârsta candidaților: între 18 și 26 ani (în cazuri excepționale până la 28 de ani).
Student sau absolvent al unei instituții de învăţământ cu profilul jurnalism sau comunicare.
Experiența în domeniul jurnalismului (chiar și în cadru educațional) constituie un avantaj.

Modalități de aplicare
Curriculum Vitae și o Scrisoare de motivare în care să precizați domeniul pentru care optați la adresele:

alain.valentini@francetv.fr
alejandramagnasco@yahoo.fr

Termen limită: 30 aprilie 2015
Taxa de participare este de 100 EURO.

Transportul, cazarea şi hrana sunt suportate de către organizatori.

Informaţii suplimentare la:

alain.valentini@francetv.fr,  alejandramagnasco@yahoo.fr si la Concurs de participare pentru tineri jurnaliști „Pe urmele lui Albert Londres” – ediția 2015

Copyright © 2015 Freedom House România, All rights reserved.

Dorim să fim liberi și egali în fața legii, dorim un stat în care corupția să nu mai fie normă, demnitatea umană să fie respectată, iar fiecare – liber să-și exprime crezurile. Este România în care credem – o țară pe deplin ancorată în civilizația euro-atlantică. Iar pentru aceasta avem nevoie de jurnaliști și magistrați în stare să înfrunte puterea celor care se cred intangibili.

Our mailing address is:

Freedom House România

Bd. Ferdinand 125

Bucharest 021387

Romania