Master class de tehnică vocală şi dicţie susţinut de Dr. Anné-Marie Condacse, 22-28 aprilie 2015, Academia de Muzică şi Dans din Ierusalim

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Academia de Muzică şi Dans din Ierusalim, organizează în perioada 22-28 aprilie 2015, un master class de tehnică vocală şi dicţie susţinut de Dr. Anné-Marie Condacse, Universitatea de Stat din Oklahoma. La eveniment vor participa studenţii Departamentului de Canto şi Facultăţii de Compoziţie şi Muzicologie din cadrul Academiei de Muzică şi Dans din Ierusalim.

În datele de 27 şi 28 aprilie vor avea loc două evenimente deschise publicului, după următorul program:

Luni, 27 aprilie, orele 14:00 – 16:00, sala 221 din cadrul Academiei de Muzică şi Dans – „Reverberaţii”, recital susţinut de soprana Anné-Marie Condacse, acompaniată la pian de Ido Ariel. Programul muzical cuprinde lucrări ale unor compozitori români, precum Tiberiu Brediceanu, Felicia Donceanu, George Enescu, Nicolae Bretan, Pascal Bentoiu, Şerban Nichifor, Vlad Scolnic, Florin Comişel şi George Grigoriu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Marţi, 28 aprilie, orele 19:30 – 21:30, sala 221 din cadrul Academiei de Muzică şi Dans – Concert de Operă Italiană. Evenimentul va fi susţinut de studenţii Departamentului de Canto şi Facultăţii de Compoziţie şi Muzicologie, sub îndrumarea Dr. Anné-Marie Condacse, iar programul muzical va fi compus din arii ale unor celebre compoziţii de operă italiene.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Soprana Anné-Marie Condacse şi-a început studiile muzicale în cadrul Liceului de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, la secţia vioară, sub îndrumarea profesorilor Florin Mihăilescu, Erica Stănescu şi Tiberiu Niculescu. A urmat cursurile Conservatorului din Bucureşti, unde a studiat canto clasic cu mezzo-soprana Venera Rogozea şi soprana Arta Florescu. A obţinut diploma de Master în Canto de la Rice University din Statele Unite ale Americii, sub îndrumarea baritonului William Murray. Deţine titlul de Doctor în Canto şi Ştiinţe Vocale de la Universitatea din Houston, cu o teză de doctorat coordonată de mezzo-soprana Katherine Ciesinski, tenorul Joseph Evans şi regizorul Buck Ross. A activat ca solistă la Opera Naţională Română din Bucureşti, Filarmonica Naţională „George Enescu”, Filarmonica din Cairo, Orchestra Simfonică Woodlands şi Centrul de Opera Moores din Houston. Repertoriul său include roluri precum Corinna în Il Viaggio a Reims, Violetta în La traviata, Musetta în La Boheme, Sussana în Le Nozze di Figaro, Blöndchen în Die Entführung aus dem Serail, Gretel în Hänsel und Gretel de Humperdinck, Adele în Die Fledermaus, Cecile de Volanges în Dangerous Liaison de Susa, Marcantonio în Casanova’s Home Coming de Argento şi First Niece în Peter Grimes de Britten. Printre înregistrările realizate se număra CD-ul “Anné-Marie Condacse Performing Chamber Music by Felicia Donceanu,” apărut la Electrecord.

Laureată a premiului Fulbright, Dr. Condacse a fost Artist în Rezidenţă şi Profesor de Studii Vocale şi Opera la Conservatorul Naţional de Muzică din Cairo şi Artist în Rezidenţă la Universitatea Americană din Cairo, la Conservatorul de Muzică G. P. Pergolesi din Italia, şi la Universitatea Autonomă din Zacatecas. In prezent, Dr. Condacse este profesor de Studii Vocale şi Operă la Universitatea de Stat din Oklahoma, profesor la Departamentul de Studii Internaţionale şi Riata Faculty Fellow la Departmentul de Antreprenoriat din cadrul aceleaşi universităţi, precum şi Artist în Rezidenţă şi profesor de Studii Vocale la Festivalul Internaţional de Muzică Contemporană ICON ARTS.