Teatrul Naţional Bucureşti şi-a redeschis porţile cu premiera spectacolului „Înşir’te mărgărite”

Teatrul Naţional Bucureşti şi-a redeschis porţile după patru ani în care s-a aflat într-un amplu proces de renovare şi consolidare. Premiera spectacolului „Înşir’te mărgărite”, după Victor Eftimiu, în regia lui Dan Puric, va marca inaugurarea Sălii Mari a Teatrului, cu o capacitate de 940 de locuri.
80 de actori, de la debutanţi la nume consacrate, 300 de costume lucrate în atelierele teatrului, muzică originală semnată de Gheorghe Zamfir, pantomimă, step şi balet – toate se constituie în ingredientele versiunii scenice care debutează în această seară a poemului dramatic scris de Victor Eftimiu „Înşir’te mărgărite”.  Regizorul piesei este Dan Puric.
Dan Puric: Basmul românesc este un pretexet de reaşezare sufletească, basmele fiind făcute pentru copii, nu mint. Ele merg pe structura noastră neîntinată. Aproape că este un miracol să avem un folclor atât de curat după o istorie oribilă.
Reporter: După renovarea şi modernizarea care au costat 65 de milioane de euro, Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” are acum şase săli, spaţii pentru expoziţii, galerii de artă, un muzeu al teatrului, librărie, dar şi cafenea. Directorul Teatrului Naţional, Ion Caramitru, despre hainele cele noi ale instituţiei pe care o conduce.
Ion Caramitru: Sala a fost maltratată după incendiul din ’78, a fost mărită neverosimil de mult, i s-au stricat foarte multe virtuţi, iar acum ea revine exact la numărul de locuri pe care l-a avut, numai că aspectul sălii s-a schimbat fundamental. Este o combianţie arhitectonică între clasic şi modern şi după părerea mea este o reuşită.
Reporter: Ion Caramitru mai promite şi că în vară va fi deschis amfiteatrul în aer liber, cel de-al şaptelea spaţiu de spectacol al naţionalului bucureştean.