Senatorii din Comisia de buget au dezbătut noul Cod Fiscal şi cel de Procedură Fiscală

Prevederile noului Cod Fiscal şi ale celui de Procedură Fiscală iniţiate de guvern au fost dezbătute mai bine de cinci ore de senatorii din Comisia de Buget. In urma şedinţei de ieri foarte puţin amendamente dintre cele depuse au fost şi adoptate. Astăzi este posibil ca cele două proiecte să primească votul în comisie.

Senatorii au adoptat un amendament la Codul Fiscal propus de senatorul PSD, Doina Fedorovioci, prin care reprezentanţii minorilor cu handicap de gradul unu să beneficieze de reducerea impozitului pentru clădirea în care locuiesc, terenul aflat sub clădire şi mijlocul de transport adaptat acestui handicap.
Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, spune că amendamentele care vor avea susţinere financiară vor fi acceptate şi de plenul Senatului. O altă propunere adoptată de senatorii din Comisia pentru buget se referă la redirecţionarea a 2% din impozitul pe pensii.
Constantin Popa, senator PSD, iniţiatorul acestei propuneri: „Este o dreptate care li se face, erau discriminaţi până acum, în sensul că toată lumea avea voie numai ei nu şi eu cred că persoanele aveau mai mult ca oricine ca să poată redirecţiona 2% din impozitul pe pensie pe care o au, tocmai pentru a-şi finanţa asociaţiile pe care le au, adică locul unde se întâlnesc, beau o cafea, îşi povestesc amintirile, mai ales militarii, militarii au foarte multe asociaţii de pensionari şi /…/ este tocmai pentru faptul că nu aveau voie să finanţeze aceste locuri unde ei se pot aduna”.
Senatorii au mai decis că pentru firmele care nu au salariaţi, cota de impozitare pe venit va fi de 5%.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 aprilie)

/menescu