Un model de întărire a beneficiilor cooperării regionale transfrontaliere dintre România şi Bulgaria

Proiectul isi propune sa valorifice rezultatele cercetarilor stiintifice si ale dezvoltarilor tehnologice prin colaborarea dintre entitatile de cercetare stiintifica, universitati, pe de o parte, si administratiile publice locale si intreprinderi mici si mijlocii,  pe de alta parte.

In acelasi timp, proiectul contribuie la reducerea cheltuielilor guvernamentale in Romania si Bulgaria pentru promovarea inovarii prin colaborarea cu ONG-uri specializate in transfer tehnologic fara a mai angaja functionari publici.

Initiatorii proiectului sunt autoritatile guvernamentale pentru cercetare stiintifica si inovare din Romania si Bulgaria, Fundatia pentru Democratie, Cultura si Liberta (Romania) si Asociatia Municipiilor Riverane Dunarii „Dunarea” (Bulgaria).

Astazi debuteaza prima Caravana RINNO pentru promovarea inovarii in judetele dunarene din Romania printr-o activitate specifica desfasurata in Judetul Mehedinti. Urmeaza activitati similare in judetele: Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Constanta si in 9 districte dunarene din Bulgaria  (Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra și Dobrich).

Calendarul Caravanei este urmatorul:

Tr Severin Vidin Slatina Alexandria Dobric Calarasi Razgrad Ruse
22.04 24.04 26.04 28.04 13.05 11.05 9.05 7.05

 

Craiova Montana Vratza Pleven Constanta Silistra Giurgiu V. Tarnovo
23.04 25.04 27.04 29.04 12.05 10.05 8.05 6.05

 

Caravana este organizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, prin Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI).

Proiect finantat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007 – 2013