COMUNICAT DE PRESĂ – Uniunea Armenilor din România

Pe 24 aprilie 2015 armenii din întreaga lume comemorează 100 de ani de la Genocidul împotriva armenilor care a avut loc în Imperiul Otoman. Cu acest prilej, se vor organiza diferite evenimente comemorative în Bucureşti.

 Vineri, 24 aprilie 2015, începând cu orele 11:00, va avea loc la Catedrala Arhiepiscopală Armeană “Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril” din Bucureşti, Slujba Arhierească de Preaslăvire a martirilor canonizați ai Genocidului împotriva Armenilor din 1915, ce va fi oficiată de către Preasfinţia Sa Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Bisericii Armene din România. Slujba Arhierească va fi urmată de depunere de coroane şi flori la monumentul Genocidului Armean aflat în curtea catedralei.

Începînd cu ora 16:30 la Muzeul Național al Țăranului va fi vernisată expoziția Istorisiri armene – de la Ararat la Strada Armenească urmat de un microrecital  susținut de compozitorul Arthur Șahnazarian.

În aceeaşi zi, începând cu orele 19:15, va avea loc în Piaţa Victoriei (la alveola alăturată Parcului Kiseleff), o manifestație în care se va evoca această tristă pagină a istoriei omeniriide istorie.

Ne-ar bucura să fiţi alături de comunitatea noastră la aceste comemorări.