Dezbatere publică pe tema responsabilităţii sociale corporative

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor a organizat astăzi prima dezbatere publică pe tema responsabilităţii sociale corporative. O directivă a Uniunii Europene va obliga marile companii să menţioneze impactul real pe care îl au asupra mediului.
Reporter: Mugur Mihăiţă – Deputatul PNL Claudia Boghicevici consideră că relgementări mai clare ale Legii sponsorizării  vor încuraja implicarea companiilor în mai multe proiecte benefice societăţii.
Claudia Boghicevici: De exemplu, acele companii de exploatare distrug mediul. Drept urmare, firma trebuie să fie vină cu acţiuni de prevenţie, de îngrijire a mediului în zona respectivă. Au fost enunţate facilităţi pe care statul nostru, prin prevederile Codului Fiscal,  le  va pune la dispoziţie pentru că trebuie spus că aceste costuri nu vor fi suportate din banii firmei, ci există prevederi legale pentru ca angajatorii să fie, totuşi, încurajaţi. Altfel, e clar că nimeni nu va fi tentat să fac aceste raportări.
Reporter: Claudia Boghicevici a mai precizat că această directivă va fi  transpusă în legislaţia românească la sfârşitul anului 2016.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 aprilie