Fostul director al companiei HP va candida la Preşedinţia SUA – Wall Street Journal

carlyFostul director executiv al companiei Hewlett-Packard, Carly Fiorina, îşi va lansa pe 4 mai candidatura din partea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 2016 din Statele Unite, potrivit unei relatări de miercuri din cotidianul Wall Street Journal.
Fiorina îşi va anunţa candidatura online şi va susţine o videoconferinţă cu mass media, afirmă acelaşi ziar, citând o persoană din anturajul acesteia. În acest fel, Carly Fiorina se va alătura senatorilor Ted Cruz, Marco Rubio şi Rand Paul, candidaţi ai republicanilor.
Purtătorul de cuvânt al acesteia, Sarah Isgur Flores, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat relatarea. „Tot ce pot spune e că nu confirmăm acest lucru”. Carly Fiorina a avut în ultima perioadă apariţii publice în state cu un rol cheie pentru câştigarea unei nominalizări republicane.
Miercuri, ea a vizitat statul Iowa, unde a susţinut o sesiune de autografe şi un discurs înaintea lansării oficiale a cărţii sale „Rising to the Challenge/Acceptarea provocării”, programată pentru 5 mai. Fiorina a dat şi un interviu pentru un post de radio cu orientare republicană conservatoare din oraşul Des Moines.
Carly Fiorina a candidat în anul 2010 pentru un post de senator în California, tot din partea Partidului Republican, dar nu a deţinut până în prezent nici o funcţie oficială.

Sursa: Reuters via NewsDaily.com
Traducerea: Bianca Ioniţă