Noua intalnire in seria „ArtIntro“ la Institutul Cultural Roman Omul perna – o montare de succes prezentata de Maria Zarnescu

Marti, 28 aprilie 2015, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr.38), la cea de-a doua intalnire din seria „ArtIntro“, Maria Zarnescu, teatrolog si profesor, va prezenta spectacolul  Omul perna, in regia lui Florin Ion Grigoras. Reprezentatia va fi precedata de discutii cu publicul.

Considerat candva „literatura celor care nu stiu sa citeasca“, teatrul nu este literatura, ci o arta sincretica. Dar care sunt artele care contribuie la acest sincretism? Ce este, de fapt, teatrul? Care este rolul sau? De ce (sa) mergem la teatru? Si cum sa-l intelegem? – sunt cateva dintre intrebarile la care va incerca sa raspunda invitata Maria Zarnescu, prof.asoc.dr. la UNATC „I.L. Caragiale“ Bucuresti.

Omul Perna este o productie a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica  „I.L. Caragiale“ din Bucuresti, distinsa cu Premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala Absolventilor 2013 si cu Premiul „Trapa de lansare“ la Festivalul National de Teatru Independent (FNTI) 2014. Spectacolul are la baza piesa cunoscutului scriitor britanic Martin McDonagh, multi-premiata la inceputul anilor 2000. Actiunea se petrece intr-un stat totalitar, unde un scriitor este interogat de politie. Motivul: continutul povestirilor sale. Intriga politista, umorul negru, subiectul contemporan si montarea au asigurat succesul acestui spectacol, jucat in spatii independente din Bucuresti si alte orase ale tarii.

Regizorul Florin Ion Grigoras si tinerii actori Rares Andrici, Cosmin Dominte, George Lepadatu, Tudor Andronic reusesc sa treaca dincolo de tentatiile  moralizatoare, mizand nemijlocit pe emotia spectatorilor. Pentru rolul scriitorului Katurian, Rares Andrici a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun actor la Gala Absolventilor UNATC si Festivalul Teatrului Studentesc „In culise“ 2013.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.