Paradă retro cu 40 de maşini din Bulgaria şi România

parada retroPrima paradă de maşini retro va reuni la Ruse câteva dintre cele mai atractive autoturisme din Bulgaria şi România, a anunţat primăria din oraş. Acestea vor defila sâmbătă pe străzile oraşului de pe malul Dunării, iar apoi vor ţine un show special în parcarea din faţa Agenţiei Naţionale pentru Venituri. Va avea loc şi un concurs cu premii pentru câteva categorii – cea mai veche maşină, cea mai elegantă, cel mai bine restaurată, cea mai tunată maşină şi cea mai autentică. Există de asemenea un premiu pentru maşina care a câştigat inimile publicului.

La parada retro şi-au anunţat deja participarea 37 de maşini din ţară şi de dincolo de Dunăre. Conform regulilor Federaţiei Internaţionale pentru Maşini Vechi, la asemenea manifestări pot să participe vehicule cu autopropulsie de toate tipurile care au împlinit deja 20 de ani. La Ruse sunt aşteptate aproape toate mărcile vestice mai cunoscute – Mercedes, Opel, BMW, Renault, Cadillac, Studebaker, Buick Riviera, Volkswagen.

Printre acestea vor fi şi maşini atractive mai cunoscute precum Moskvich, Trabant şi Wartburg. Moto Pfohe Bulgaria va prezenta din muzeul său un Ford unic, din anul 1930. Acesta este un cadou din partea proprietarului companiei Karl Heinz Pfohe şi este restaurat de specialişti în anul 1998.

Parada maşinilor retro este primul eveniment de acest tip de la Ruse. Obiectivul constă în atragerea şi unirea cât mai multor colecţionari şi restauratori din ţară şi din străinătate şi de a îi introduce în calendarul naţional anual al paradelor retro. În oraşul de pe malul Dunării s-au pus bazele vânzărilor de maşini în Bulgaria. În anul 1906, cunoscuta casă comercială Weber de la Ruse devine prima reprezentanţă comercială pentru import de autoturisme.

TRUD (Bulgaria), 21 aprilie 2015

Traducerea: Mirela Petrescu