Beneficiile sucului de spanac

Spanacul este o plantă anuală comestibilă care aparține familiei Amaranthaceae. Este originar din Asia Centrală și de sud-vest. Experții susțin că spanacul este incredibil de bogat în substanțe nutritive esențiale. De aceea, spanacul este un ingredient popular în salate și piureuri. Dar cel mai bun este consumat sub formă de suc proaspăt. Mai jos sunt doar câteva dintre multiplele beneficii pentru sănătate ale sucului de spanac.

suc de spanacAre conținut scăzut în calorii și este bogat în fibre

Spanacul este un aliment decisiv în diete. Sucul de spanac este o băutură răcoritoare, bogată în nutrienți. Este o sursă excelentă de fibre, dar săracă în calorii. O ceașcă de suc de spanac conține doar 28 de calorii și mai puțin de un gram de grăsime. Spanacul este de asemenea, încărcat cu fibre alimentare, aproximativ 2,5 grame într-un pahar. Necesarul zilnic de fibre este de 38 de grame pentru bărbați și 28 de grame pentru femei.
Fibrele oferă protecție față de bolile cardiovasculare și curăță colonul. De asemenea, previn absorbția totală a grăsimilor în fluxul sanguin.

Previne tulburările arteriale

O singură porție de suc de spanac este tot ce aveți nevoie pentru a satisface doza zilnică recomandată de vitamina K. O ceașcă de spanac conține peste 580 micrograme de vitamina K. Vitamina K este un nutrient esențial și contribuie la prevenirea bolilor arteriale. Pentru bărbații adulți necesarul zilnic de vitamina K este de aproximativ 120 de micrograme iar pentru femei de 90 micrograme de vitamina K .

Vitamina K contribuie la coagularea sangelui și ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale sau trombozei. Acest nutrient protejează, de asemenea, în caz de sângerări anormale, vânătăi sau vindecarea lentă a ranilor minore și a escoriaților. Mai mult decât atât, vitamina K facilitează absorbția eficientă a calciului. Astfel că în asociere cu calciul, vitamina K păstrează oasele și dinții puternici.

Bogat în calciu

suc de spanac2Consumul unei cești de suc de spanac proaspăt va satisface 12% din necesarul de calciu recomandat, adică 119 miligrame de calciu. Potrivit Linus Pauling Institute, doza zilnică de calciu recomandată pentru adulți este de 1.000 de miligrame.
Calciul este un mineral esential pentru dinți și oase. De asemenea, ajută în cazul contracțiilor musculare și ale vaselor de sânge. Calciul, contribuie, de asemenea la buna funcționare a nervilor. Cei care au un deficit de calciu au cel mai mare risc de a dezvolta o boală osoasă, inclusiv osteoporoza.

Ajutor în digestie

Consumul de suc de spanac previne, de asemenea, problemele digestive precum: constipație, ulcer și simptome de hiperaciditate. Sucul de spanac creează un strat protector în mucoasa stomacului, acest strat împiedică instalarea ulcerului. Fibra din sucul de spanac, de asemenea, menține tractul digestiv sănătos. Consumul de suc de spanac, curăță colonul.

Păstrează aspectul tânăr al pielii

Unul dintre beneficiile mai puțin cunoscute ale sucului de spanac este că păstrează pielea sănătoasă și-i oferă un aspect tineresc. Asta pentru că o porție de suc de spanac este plină de vitamine și minerale esențiale. Dacă suferiți de piele uscată sau piele sensibilă, începeți să consumați suc de spanac și veți vedea diferența imediat. Pielea vă va deveni mai curată și mai luminoasă!

Carmen Oprea

Traducere si adaptare: http://www.healthydietbase.com