Directorul Europol, Rob Wainwright, apreciază operaţiunile derulate de Poliţia Română

Directorul Europol, Rob Wainwright, apreciază operaţiunile derulate de Poliţia Română în cazul jafurilor la magazine de bijuterii şi ceasuri de lux din străinătate. El a spus astăzi, la Bucureşti, că ancheta a fost demarată de poliţiştii români, iar Europol a identificat membrii reţelei.

Directorul Europol, Rob Wainwright: Această operaţiune este un bun exemplu pentru a arăta modul în care criminalitatea s-a extins la nivel internaţional şi a devenit mai ameninţătoare la adresa societăţii. Grupările infracţionale acţionează acum în mai multe state profitând de faptul că se poate circula liber dar şi de informaţiile obţinute cu uşurinţă de pe internet despre oameni şi afacerile lor, care devin ţinte. Suntem foarte încântaţi că avem oportunitatea să cooperăm cu forţele de ordine din Europa, inclusiv cele din România.

Realizator: Reţeaua infracţională anihilată ieri era formată din 100 de hoţi români şi era supranumită „Academia infractorilor români”. Grupul, care era condus din penitenciar de Adrian Botez, condamnat la 10 ani de închisoare, a acţionat în Marea Britanie, Franţa, Belgia, Italia şi Andorra şi a produs un prejudiciu de 10 milioane de euro, ne-a transmis redactorul RRA.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 aprilie