Maraton de teatru la Sibiu

Un adevărat maraton de teatru se desfăşoară la Sibiu. Este vorba de-a V-a ediţie a  Festivalului „25 de ore de teatru nonstop”, organizat de Asociaţia Culturală Bis. Timp de o zi şi o noapte cei ce trec prin  Sibiu, dar şi locuitorii oraşului au parte de spectacole, evenimente şi conferinţe. Corespondenta RRA, Carmen Vulcan, s-a aflat printre spectatorii care au fost prezenţi, încă de aseară, la maratonul teatral:
Reporter: Startul în acest maraton teatral s-a dat aseară cu un spectacol de gala la Sala Thalia, în care invitat special a fost artistul Ioan Gyuri Pascu. A fost /…/ începutul  după care spectacolele susţinute de trupe şi artişti independenţi veniţi din  mai multe oraşe din ţară s-au ţinut lanţ pe tot parcursul nopţii. S-a jucat mai ales în cafenele şi pub-uri. Unii au rezistat doar la primele reprezentaţii, alţii sunt spectatori maratonişti cu experienţă.
-: Este o idee extrordinară.
Reporter: Nu este prea greu 25 de ore teatru nonstop?
-: Acum vorbiţi cu o pensionară. Pentru tineret sunt sigură că  nu este prea greu.
Reporter: Spectator fidel  al  Festivalului „25 de ore de teatru nonstop”?
-: Da, sigur că da. Am reuşit să rezist anul trecut la festival. Minunat. Vin oameni special să simtă teatru altfel decât îl văd şi îl simt la o piesă de la 7:00 seara până la 9:00ş i să fac aşa o chestie de curaj cu sine, timp de 25 de ore.
Reporter: O noapte şi o zi cu 29 de spectacole şi evenimnte în 17 spaţii  din Sibiu. Aceasta este oferta organizatorilor Festivalului „25 de ore de teatru nonstop” care se va încheia în această seară cu un concert  Ada Milea.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 aprilie