Întâlnire a preşedintelui Klaus Iohannis cu studenţii români care studiază în Italia

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit în această după amiază cu studenţii români din Italia şi cu bursierii de la Accademia di Romania, pe care a vrut să-i felicite pentru performanţele obţinute. Despre aceste viitoare elite ale României, Klaus Iohannis a discutat şi cu premierul italian Matteo Renzi.
Klaus Iohannis: Eu cred în forţa pe care educaţia şi cultura o au pentru dezvoltarea unei societăţi şi viitorul unei naţiuni. Avem multe lucruri de reconstruit în România. Se vorbeşte foarte mult despre cât de necesară este reformarea educaţiei.
Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a făcut referire, în cadul întâlnirii cu studenţii din Italia, şi la ceea ce se întâmplă la conducerea Institutul Cultural Român de la Bucureşti.
Klaus Iohannis: Ceea ce se întâmplă chiar în aceste zile la ICR, unde tocmai pe şest se schimbă conducerea, mă îngrijorează. Eu cred că ar fi nevoie de o dezbatere publică pentru a reuşi împreună să vedem ce dorim de fapt de la ICR, cum vrem să structurăm ICR, cum vrem să-l facem performant în sensul menţionat.
Realizator: Menţionăm că senatorii l-au desemnat pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român pe Radu Boroianu, fost ministru în cabinetul Ciorbea şi fost ambasador al României în Elveţia, propus de PSD. Radu Boroianu a primi 64 de voturi pentru şi 49 împotrivă. Plenul Senatului a respins candidatura scriitorului şi jurnalistului Iulian Tănase, propus de grupul parlamentar al PNL.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 aprilie