La Palatul Elisabeta, aniversare a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial

În  numele  Majestății  Sale  Regelui  Mihai  I,  Altețele  Lor  Regale Principesa  Moștenitoare  Margareta și  Principele  Radu  vor  oferi miercuri,  29 aprilie 2015,  la Palatul  Elisabeta,  un dineu cu ocazia aniversării a șaptezeci de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Vor  lua  parte Veterani  de  Război,  reprezentanți  ai  conducerii Ministerului  Apărării  Naționale, membri  ai  Corpului Diplomatic acreditat la București.

Majestatea  Sa Regele  Mihai  a  participat  la ceremoniile aniversare prilejuite de împlinirea a 50 de ani, 60 de ani și respectiv 65 de anide la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Acestea au avut loc în anul 1995 la Londra, în anul 2005 la Bratislava, Brno, Praga și Moscova, iar în anul 2010 la Moscova.

Anul  acesta,  Familia  Regală  onorează,  la  București,  alături  de Ministerul  Apărării  Naționale, memoria  ostașilor  români  răniți  și căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În timpul războiului, Majestatea Sa Regele Mihai i-a îmbărbătat pe ostașii români care au luptat pentru reîntregirea țării. Nu a fost, însă, de acord cu depășirea liniei  Nistrului. La 23 august  1944,  Regele Mihai a hotărât trecerea României alături de aliații  săi  tradiționali. Acest act de curaj a scurtat războiul cu șase luni și a cruțat viețile a sute de mii de oameni.