Noua legislaţie privind atestatul de producător şi certificatul de comercializare

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, respinge afirmaţiile conform cărora noua legislaţie privind atestatul de producător şi certificatul de comercializare ar împovăra fiscal producătorii. Noile reguli reglementează activitatea în pieţe, unde 40% din suprafaţă va fi rezervată producătorilor, care vor fi astfel mai protejaţi, spune Daniel Constantin.
Daniel Constantin: Nu vorbim de dublă împozitare pentru micii producărori. Ei plătesc deja impozit pe norma de venit. Atestatul de comercializare şi carnetul de comercializare nu fac altceva decât să le ofere protecţie suplimentară, astfel încât atunci când se deplasează cu brânza din Mărginimea Sibiului, să spunem, până la piaţă în Bucureşti, să aibă o protecţie faţă de cel care merge la Margininea Sibiului, cumpără toată brânza de acolo şi o comercializează după aceea în piaţă ca şi cum ar fi comerciant. Mai mult decât atât, sunt cazuri în care se şi fasifică anumite produse. Vreau să îi asigur pe toţi micii producători că sunt lucruri extrem de simple, carnetul de comercializare nu complică cu nimic, este doar un rând care se completează pe zi.
Realizator: Ministrul Agriculturii a precizat că din 3 mai vor fi introduse noile carnete de comercializare şi atestate de producători, ne-a transmis redactorul nostru Bogdan Isopescu.

RADIO ROMAIA ACTUALITĂŢI – 28 aprilie