Premierul Victor Ponta i-a asigurat pe partenerii europeni că România este în acest moment principalul competitor din regiune

Aflat la Strasbourg, primul ministru i-a asigurat pe partenerii europeni că România este în acest moment principalul competitor din regiune, pentru că a acumulat patru ani de creştere economică. Cu detalii corespondentul RRA la Uniunea Europeană Cerasela Rădulescu:
Reporter: Primul ministru, Victor Ponta, a avut mai multe întrevederi cu înalţi oficiali europeni şi a abordat între altele situaţia economică  a României în contextul planului de investiţii propus de cabinetul condus de preşedintele Jean-Claude Juncker. România este cel mai  puternic competitor din regiune, cu o creştere eocnomică importantă – spune şeful executivului de la Bucureşti.
Victor Ponta: Am discutat despre situaţia economică a României, rezultatele bune şi  intenţiile pe care le avem, pe energie şi pe transporturi, şi situaţia  regională. Am avut ocazia să vorbesc, ca de fiecare dată, despre Moldova, despre vecinii noştri, despre rolul României  în regiune şi despre faptul că ne dorim să ne facem datoria şi să fim acel /…/ de stabilitate şi de dezvoltare de care Europa are nevoie în regiune.
Reporter: România şi Bulgaria ar trebui tratate precum celelalte 26 de state membre ale Uniunii Europene privind Mecanismul de Cooperare  şi Verificare pe justiţie – mai spunea astăzi, la Strasbourg,  premierul Victor Ponta, care a avut întrevederi dimineaţă şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans, dar şi cu alţi comisari europeni.
Victor Ponta: Evident că am discutat şi despre MCV şi despre Schengen, dar acolo deja lucrurile sunt ştiute, poziţiile noastre. Sprijinul, atât la nivelul Comisiei Europene, cât şi la conducerea Parlamentului European există, mai rămâne să convingem una sau două ţări membre care încă au, să zic, reţineri faţă de acest lucru.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 aprilie