Manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război

În toate garnizoanele mari din ţară vor avea loc astăzi manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război, care se sărbătoreşte în România în fiecare an pe 29 aprilie. Ministrul apărării, Mircea Duşa, va participa la ceremonia militară şi religioasă de depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Capitală:
Mircea Duşa: „Ziua Veteranilor de Război reprezintă un moment de cinstire, onorant şi legitim, a celor care au făcut din conceptul de apărare a ţării un crez. Generaţiile prezente şi cele viitoare au oblgaţia să-şi onoreze veteranii şi de a păstra mereu vie amintirea celor care şi-au sacrificat viaţa. Pornind de la respectul pe care îl avem pentru veteranii de război, acum, la 70 de ani de la terminarea celui de-al Doilea Război mondial, din iniţiativa primului-ministru Victor Ponta, am declarat anul 2015 „Anul veteranilor de război””.
La finalul ceremoniei, militarii grupului „Invictus România” vor sosi în faţa Monumentului Eroilor cu un tricolor lung de 50 de metri. Ei participă la Marşul Veteranilor, care a început acum o jumătate de oră din zona Palatului Copiilor din Capitală. Tot astăzi, guvernul urmează să adopte în şedinţa săptămânală o ordonanţă de urgenţă privind dublarea indemnizaţiilor veteranilor de război, potrivit ministrului apărării naţionale. El a precizat că mai sunt în viaţă doar 20.000 de veterani. În opinia ministrului, este atât un semn de recunoştinţă, cât şi o măsură reparatorie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 aprilie)