A fost aprobat pentru ratificare Acordul privind Cooperarea Operaţională şi Strategică dintre Republica Moldova şi EUROPOL

Acordul privind Cooperarea Operaţională şi Strategică dintre Republica Moldova şi Oficiul European de Poliţie a fost aprobat pentru ratificare. O hotărîre în acest sens a fost votată miercuri, în cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri. Acordul privind Cooperarea Operaţională şi Strategică dintre Republica Moldova şi Oficiul European de Poliţie (EUROPOL) a fost semnat la Chişinău, la 18 decembrie 2014, relatează MOLDPRES citînd Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului. Ratificarea Acordului dintre Republica Moldova şi Oficiul European de Poliţie privind Cooperarea Operaţională şi Strategică este o prerogativă a Acordului de Asociere RM-UE şi reprezintă o confirmare a modernizării sectorului conform standardelor europene. Mai mult, Republica Moldova este primul stat din cadrul Parteneriatului Estic, care a semnat un astfel de Acord.

EUROPOL reprezintă Agenţia europeană de aplicare a legii, care asistă statele Uniunii Europene în lupta împotriva terorismului şi a criminalităţii grave la nivel internaţional, avînd drept scop asigurarea securităţii cetăţenilor din spaţiul european.

MOLDPRES – 30 aprilie