Congresul Medical „Calitate şi competitivitate în balneologie”

Potenţialul natural şi uman în domeniul balneologiei sunt analizate astăzi, la Eforie Nord, la Congresul Medical „Calitate şi competitivitate în balneologie”. La evenimentul organizat în parteneriat cu primăria oraşului, participă medici, terapeuţi, autorităţi locale şi reprezentanţi ai bazelor de tratament din ţară. Congresul îşi propune să promoveze turismul de sănătate, mai ales că o treime din resursele balneare ale Europei se află în ţara noastră.
Victor Moraru, preşedintele Asociatiei staţiunilor Balneare din Romania: Avem staţiuni importante: Techirghiol, Amara, Olăneşti, Călimăneşti, Sovata, Herculane. România a avut o poziţie importantă pe harta turistică a turismului de sănătate şi, în mod special, a turismului balenear şi ne dorim ca, prin acest congres, împreună cu celilaţi factori implicaţi, să readucem în atenţia factorilor responsabili că este important să susţinem acest turism şi din considerentele de a asigura o stare de sănătate mai bună cetăţenilor din România şi de a preveni aceste boli care trebuie, într-un fel sau altul, evitate prin acest turism medical.
Realizator: La Congres s-a vorbit despre calitatea serviciilor medicale din staţiunile balneare şi posibilitatea integrării lor în produse complexe de turism de sănătate, ne-a transmis redactorul nostru Mona Constantinescu.

RADIO ROMANIA ACTUALITĂŢI – 2 mai