Modalități simple dar eficiente de a reduce ridurile

Se spune că păcatele de la 20 de ani vor apărea pe față începând cu vârsta de 30 de ani. Nu există nici un moment mai bun pentru a avea grijă de pielea dumneavoastră decât în ​​prezent, chiar acum! Obiceiurile rele, dieta săracă și mediul – toate aceste lucruri ar putea provoca îmbătrânirea prematură a pielii. În cele ce urmează iată câteva căi simple, dar eficiente pentru prevenirea și reducerea ridurilor:

riduri 2Dormiți suficient
Aveți nevoie de un somn complet, neîntrerupt, de 8 ore, pentru a menține aspectul tineresc al pielii! Privarea îndelungată de somn, stresul sau depresia pot conduce la ridare. Când somnul este întrerupt, mușchii faciali se contractă. Acest lucru duce la apariția liniilor fine de pe frunte și din jurul gurii. Pentru a alunga ridurile, obișnuiți-vă să adormiți devreme în fiecare seară.

Perna
Știați că dormitul pe o parte sau pe burtă poate provoca riduri premature? Într-adevăr, materialul pernelor provoacă frecare, ceea ce duce la apariția ridurilor. Cei care dorm pe spate sunt norocoși! Dar dacă obișnuiți să dormiți pe o parte sau pe burtă, vă recomandăm să investiți în îmbrăcăminte de mătase pentru pernă. Aceste fețe de pernă sunt realizate din material foarte fin, care reduce frecarea în timpul somnului.

Mâncați mai mult somon
Consumul tuturor tipurilor de pește gras – inclusiv ton, hering, somon sălbatic și sardine – este un mod excelent de a păstra tinerețea pielii! Peștele gras conține acizii grași omega-3. Acest nutrient nu ține doar inima și plămânii sănătoși ci îmbunătățește, de asemenea, textura pielii, stimulează suplețea și elimină ridurile. Peștele gras conține totodată și proteine ​​de înaltă calitate. Proteinele ajută, de asemenea la menținerea sănătății și aspectului tineresc al pielii.

Folosiți creme de față bogate în AHA
Alpha-hidroxi acizii sau AHA, sunt un grup de acizi pe bază de plante care elimină celulele moarte ale pielii, păstrează suplețea ei și îi restabilesc acea strălucire de invidiat. Cremele de față care conțin AHA sunt cele mai bune pentru tenurile îmbătrânite. Folosirea cremelor pe bază de AHA în mod regulat, va duce la dispariția liniilor fine.

Evitați curățarea excesivă

Limitați demachierea pielii la de două ori pe zi: dimineața și seara. De asemenea, utilizați un demachiant ușor. Săpunul obișnuit sau loțiunile de curățare facială spumante tind să deshidrateze pielea. Aceste produse dizolvă, de asemenea, uleiurile și grăsimile naturale ale pielii. Acest lucru duce la uscarea tenului. Ea determină, de asemenea, îmbătrânirea prematură.

Hidratarea
Consumul de mai mult de 8 pahare de apă pe zi poate preveni îmbătrânirea prematură. Aplicarea unui hidratant imediat după curățare menține aspectul tânăr al pielii. Iată și o recomandare: se aplică crema hidratantă pe pielea încă umedă. Acest lucru ajută crema să se absoarbă mai repede și hidratatează pielea în profunzime.
Purtați protecție solară
Dermatologii sunt de acord cu faptul că ecranul solar este un izvor real al tinereții. Razele dure UVA și UVB ale soarelui provoacă pete, pete de vârstă și riduri. Purtați întotdeauna o protecție solară atunci când ieșiți. Și nu săriți peste ecranul solar complet, chiar dacă e înnorat afară. Razele UVB pot penetra norii!

Un stil de viață sănătos
Pielea tinerească începe cu mișcarea fizică în mod regulat, urmarea unui regim alimentar sănătos și renunțarea la fumat. Fumatul distruge țesuturile pielii. Alimentele pe care le mâncați vă afectează pielea. Deci, consumați fructe și legume bogate în antioxidanti.

Sursa: www.healthydietbase.com

Traducerea si adaptarea: Carmen Oprea