Magistratul Daniel Horodniceanu este noul şef de la DIICOT

Daniel Horodniceanu a primit avizul favorabil al Consiliului Superior al Magistraturii pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Urmează ca ministrul justiţiei să înainteze propunerea, însoţită de avizul CSM, preşedintelui Klaus Iohannis, cel care face, potrivit legii, numirea şefului DIICOT.

Magistratul Daniel Horodniceanu consideră că viaţa socială foarte săracă, experienţa managerială îndelungată şi responsabilitatea de care a dat dovadă în activitatea sa sunt primele calităţi care îl recomandă la conducerea DIICOT. Ministrul justiţiei apreciază că Daniel Horodniceanu a demonstrat o bună cunoaştere a DIICOT, maturitate şi echilibru în soluţiile propuse.

Robert Cazanciuc: Nu am niciun fel de informaţii care să mă ducă la concluzia că Daniel Horodniceanu nu ar fi astăzi cea mai bună propunere pentru a conduce DIICOT. Este un om de echipă, este un om care a ştiut să performeze de-a lungul timpului la DIICOT.

Funcţia de procuror-şef al Direcţiei este vacantă din noiembrie anul trecut, atunci când fosta şefă a instituţiei, Alina Bica a fost arestată.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 mai