„Regiunile ultraperiferice ale Uniunii Europene au mare potențial pentru dezvoltare economică și creare de locuri de muncă”

Comisarul european Corina Crețu a efectuat între 4 și 7 mai o vizită oficială în Reunion pentru a participa la lansarea Programului Operațional al Fondului European de Dezvoltare Regională 2014-2020, un program care va investi mai mult de 1 miliard de euro în Reunion până în 2020.
În calitate de comisar pentru politica regională, Corina Crețu este responsabilă la nivelul Colegiului Comisarilor pentru coordonarea politicilor Uniunii Europene în regiunile ultraperiferice: Azore, Guadelupa, Guyana Franceză, Insulele Canare, Madeira, Mayotte, Martinica, Reunion și Saint-Martin.
În discuțiile purtate cu autoritățile din Reunion, comisarul a discutat despre schimbările din noua perioadă de programare a fondurilor europene structurale și de investiții și a încurajat regiunea să se concentreze pe rezultate și să îmbunătățească în continuare sistemul de monitorizare. Modernizarea infrastructurii de transport va fi continuată printr-o investiție de 167 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.
„Regiunile ultraperiferice, datorită amplasării și caracteristicilor naturale excepționale au mare potențial pentru dezvoltare economică și creare de locuri de muncă. Reunion este o regiune franceză în care rata șomajului este mai mare de 30%, cu 20 de puncte mai mare decât media națională. Crearea de locuri de muncă este prioritatea numărul unu acolo.”, a declarat comisarul.
Comisarul a încurajat regiunea să utilizeze mai mult instrumentele financiare, în conformitate cu recomandările făcute în Planul de Investiții pentru Europa, pentru a atinge obiectivul de dublare a sprijinului acordat prin intermediul instrumentelor financiare și a subliniat importanța crucială a punerii în aplicare cu succes a proiectelor cofinanțate în beneficiul regiunii și a cetățenilor săi.