Aur şi Argint pentru o vinărie din Republica Moldova, la o competiţie de Bruxelles

Vinăria Purcari din Republica Moldova a fost onorată cu trei medalii la Concours Mondial de Bruxelles, una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale din lumea vinurilor.
Vinurile premiate sunt: Sauvignon de Purcari 2014 – Aur, Pinot Grigio 2014 și Rosé de Purcari 2014 – Argint.
Cu o vechime de peste 20 de ani, Concours Mondial de Bruxelles adună peste 8000 de vinuri din întreaga lume, ce sunt atent degustate și analizate de o echipă de circa 200 de experți din 50 de țări ale lumii. Este prima competiție de acest gen care a introdus un riguros sistem post-concurs de monitorizare a vinurilor câștigătoare, astfel încât ele să corespundă standardelor de calitate recunoscute la Bruxelles. Concours Mondial de Bruxelles şi-a făcut deja o tradiţie să viziteze cele mai vestite regiuni producătoare de vin, organizând concursuri la Lisabona, Maastricht, Bordeaux, Valencia, Palermo, Luxembourg şi Guimarães. În 2015, gazda competiției a fost orașul Jesolo, Italia.
În acest an, Rosé de Purcari 2014 a mai luat o medalie de bronz la concursul internațional de vinuri din Franța – Challenge International du Vin.