Drept la replica

Onorata Redactie,
Subsemnatul Florin Dobrescu, presedinte executiv al Partidului Totul pentru Tara, dizolvat prin sentinta 215 din 4.05.2015 a Curtii de Apel Bucuresti, cu respect va sesizam o dezinformare cu consecinte grave care a aparut pe site-ul dvs oficial.
In cadrul articolului  „Instanta din Romania interzice un partid fascist” , publicat in 8 mai 2015 de Catalin Belu, este preluata o informatie din ziarul DIE TAGESZEITUNG (Germania), din ziua 6 mai 2015, purtand semnatura lui William Totok.
Acesta, cu rea credinta sau dintr-o nepermisa lipsa de informare, disemineaza informatia falsa ca Partidul „Totul pentru Tara” ar fi fost dizolvat deoarece „Curtea a calificat partidul ca fiind unul fascist, deoarece se defineşte drept continuatorul Legiunii de extremă dreaptă şi antisemite a Arhanghelului MIhail fondate în 1927” . De asemenea, se afirma ca „sentinţa este rezultatul opiniei referitor la cât de periculoasă poate fi „existenţa unei asemenea organizaţii de tip legionar în secolul XXI” – declară cotidianului citat Alexandru Florian, şeful Institutului Naţional pentru studierea holocaustului românesc”.
Onorata Redactie,
Ne aflam in fata unei dezinformari stridente si este cu atat mai grav cu cat ea a fost preluata de agentia de stiri a Radiodifuziunii Romane.
Prin sentinta civila 20 din 20 iunie 2013 a Tribunalului Bucuresti, declarata definitiva si irevocabila prin hotararea 1302 din 18.09.2014 a Curtii de Apel Bucuresti, intr-un alt proces de dizolvare sub acuzatia de FASCISM, Partidul „Totul pentru Tara” a fost absolvit definitiv si irevocabil de acuzatiile de fascism , antisemitism, xenofobie, extremism si activitate contrara ordinii de stat. (Vezi si articolul urmator http://www.puterea.ro/politica/partidul-legionar-totul-pentru-tara-a-intrat-in-legalitate-100639.html )
Dizolvarea noastra din 6 mai a.c. a fost decisa de instanta nu pentru fascism, ci pentru neindeplinirea prevederilor art 48 din Legea 14/2003 a partidelor politice, respectiv pentru neobtinerea de catre noi a minimum 50000 de voturi la unul din doua scrutinuri consecutive. Articol care, conform modificarilor aduse acestei legi in ultimile saptamani, in Senat si Camera Deputatilor, a fost deja abrogat fiind considerat EXCESIV.
Pentru conformitate, va transmitem atasat Sentinta nr. 20 din 20.06.2013, definitiva si irevocabila, prin care a fost absolviti de acuzatia de fascism, extrase de pe portalul Tribunalului Bucuresti cu situatia celor doua procese sus amintite, precum si extrase din presa care arata ca am fost absolviti de acuzatia de fascism.
Speram sa rectificati cat mai repede inforatiile eronate raspandite prin articolul mentionat de noi pe site-ul agentiei dvs. sau sa dati posibilitatea publicarii acestui punct de vedere care se contituie in drept la replica.
Va rugam sa intelegeti ca diseminarea unor atare false informatii despre presupuse activitati fasciste poate aduce grave prejudicii statului roman, in conditiile in care Romania reprezinta un pilon de stabilitate si predictibilitate regionala, fiind cel mai important parteneri ai NATO la Marea Neagra.
Este motivul pentru care intentionam sa ne adresam Justitiei si sa sesizam organele Serviciului Roman de Informatii cu privire la dezinformarea d-lor William Totok si Alexandru Florian.
Cu stima,
Florin Dobrescu
Fost presedinte al Partidului Totul pentru Tara (dizolvat)