Pianistul Horia Mihail a concertat, la Deva, în cadrul turneului „Pianul călător”

O nouă seară specială pentru iubitorii muzicii din Deva. Pentru a doua oară, în ultimele zece zile, pianistul Horia Mihail a concertat pe o scenă din oraş, în cadrul turneului „Pianul călător”. De acesată dată, alături de el s-a aflat Orchestra Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca. Aproape 400 de iubitori ai muzicii au luat parte la concertul susţinut aseară de pianistul Horia Mihail la Teatrul de Artă din Deva. Nu a ratat concertul nici corespondentul nostru Ilie Pintea.
Reporter: Repertoriul abordat în cel de-al cincilea an al turneului „Pianul călător” a curpins doar lucrări ale romanticilor, precum Serghei Rahmaninov ori Franz Liszt . Horia Mihail a declarat că publicul din Deva este unul bine pregătit.
Horia Mihail: Publicul pe care îl cunosc deja de câţiva ani, este un public extrem de călduros şi foarte bine pregătit.
Reporter: În public s-a aflat aseară şi Mariana Onţanu, profesor de pian la Liceul de Artă din Deva.
Mariana Onţanu: A sunat foarte bine recitalul, iar pianistul Horia Mihail a reuşit să câştige atenţia publicului cu aceste lucrări pe care le-a prezentat, cu toate că nu sunt nişte lucrări de gen comercial cu care publicul este foarte obişnuit.
Reporter: Directorul Centrului Cultural din Deva, Alexandru Gruian, spunea după concertul de aseară că rămânerea Pianului călător în oraş va ajuta la formarea unui public avizat. După concertul de la Deva, pianistul Horia Mihail va susţine astăzi un recital la Tulcea.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 mai