Un ciobănesc belgian a înghiţit 23 de cartuşe de vânătoare

Benno, un ciobănesc belgian din rasa Malinois în vârstă de 4 ani, a înghiţit 23 de cartuşe calibrul .308 Winchester folosite pentru armele mari de vânătoare. Stăpânul căţelului, Larry Brassfield, un american din Little Rock, Arkansas, spune că Benno nu este la prima abatere. Până acum devorase o telecomandă, un filtru de la maşina de tuns iarba şi mai multe sutiene ale soţiei sale, dar se pare că s-a întrecut pe sine.  Larry Brassfield a observat stupefiat cum patrupedul său începe să verse şi să elimine un glonţ de aproximativ 8 centimetri.

benno

Şi-a verificat rapid stocul de muniţie şi a constatat că din el lipseau mai multe cartuşe. Căţelul a fost transportat de urgenţă la veterinar iar radiografia a scos la iveală o imagine uluitoare: în stomacul acestuia erau peste 20 de cartuşe de calibru mare. Medicul spune că prima grijă nu a fost iminenţa unei explozii, ci a otrăvirii, din cauza acidului gastric care ar fi putut eroda metalul. Benno a fost supus unei operaţii şi i-au fost scoase o parte din cartuşe, două dintre acestea fiind lăsate în esofag pentru că urmau să fie eliminate în curând.

benno-bullets-e1431118005737
Câinii din rasa Malinois, care seamană foarte mult cu ciobăneştii germani şi sunt recunoscuţi pentru inteligenţa lor, sunt folosiţi adesea pentru a detecta explozibili, mai ales în Irak şi Afganistan, potrivit Animal Planet.
Prognosticul lui Benno a fost excelent, căţelul fiind operat la sfârşitul lui arpilie şi fiind acum în afara oricărui pericol. Drept urmare, şi-a reluat vechile obiceiuri, devorând un nou sutien din colecţia stăpânei. Cel de-al patrulea, după spusele lui Larry Brassfield.

Reuters via NewsDaily.com
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă