Ministrul român al justiţiei, Robert Cazanciuc participă, la Ierusalim, la Forumul global pentru combaterea antisemitismului

Ministrul român al justiţiei, Robert Cazanciuc participă în aceste zile, la Ierusalim, la Forumul global pentru combaterea antisemitismului. Prezenţa demnitarului român a fost apreciată în mod deosebit de reprezentanţi ai Ministerului israelian de Externe. Cu ocazia vizitei în Israel, ministrul Robert Cazanciuc a avut şi prima întrevedere cu noul ministru israelian al justiţiei, Ayelet Shaked.
Robert Cazanciuc: Cu ministrul desemnat al justiţiei e o întâlnire foarte bună, în care am discutat despre cum se gestionează justiţia din România, din perspectiva ministrului justiţiei, ce atribuţii are ministrul justiţiei în Israel. Lucrurile sunt în anumite părţi diferite. Important este că această întâlnire a avut loc; din câte am reuşit să găsesc eu, este prima vizită a unui ministru de justiţiei al României în Israel. N-a existat, de asemenea, o vizită a unui ministru /din Israel/ în România, aşa că am pus bazele unei întâlniri, sperăm în acest an, la Bucureşti. Am discutat, de asemenea, despre nevoia organizării cât mai rapide a unei întâlniri între experţii din cele două ministere. Ultima dintre ele a avut loc în 2011. În mod cert, sunt multe lucruri comune şi sper ca această întâlnire să aibă loc cât se poate de repede.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 mai