Preşedintele Iohannis pentru a doua oară în Italia de la începutul mandatului său: Şeful statului român vizitează EXPO Milano 2015

Ambasada Italiei la Bucureşti doreşte să-l felicite pe Preşedintele României Klaus Iohannis pentru vizita efectuată astăzi la EXPO Milano 2015, unde şi România participă cu un pavilion naţional.

Suntem foarte încântaţi că Preşedintele Iohannis acordă o atenţie deosebită acestui eveniment internaţional care se prefigurează a fi de o însemnătate deosebită, datorită participării unui număr de peste 130 de ţări şi concentrarea pe o temă, aceea a alimentaţiei, care priveşte întreaga planetă.

Prezenţa pavilionului României, dorită intens şi de Italia, are o importanţă deosebită în cadrul expoziţiei şi ne dorim ca acesta să poată permite acestei ţări să-şi arate propriile resurse naturale şi alimentare de care dispune.

Vizita la Milano a Preşedintelui Iohannis are loc la câteva săptămâni de la prima sa vizită oficială în Italia (27-28 aprilie 2015), în timpul căreia a avut întâlniri foarte fructuoase atât cu Preşedintele Republicii Sergio Mattarella, cât şi cu Preşedintele Consiliului de Miniştri Matteo Renzi. Italia este singura ţară în care Preşedintele Iohannis s-a deplasat de două ori de la începutul mandatului său: acesta este semnul tangibil al intensităţii relaţiei dintre Italia şi România, care sperăm că se va relansa după întâlnirea de la EXPO Milano.